Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

rózsaszínes

A pesszimista egy rosszul informált optimista, a pohár pedig igenis félig tele van. Sőt. Ahogy itt is látszik: minden jóban van valami még jobb, Úgy pedig még sohasem volt, hogy sehogy se lett volna. tehát: A világ rózsaszín szemüvegen keresztül. Azaz: nőjjön a Globális Boldogság Index!

Frissss

Linkblog

A Magyar Államkincstár vigyáz a vagyonunkra

2008.03.05. 17:25 | rózsaszínes | Szólj hozzá!

Címkék: hivatal lap hozzájárulás államkincstár állampénztári jelzálogjog tulajdoni

Ez ám a vidámság polgártársaim!

Jó kezekben van a nemzeti kincs!

Amikor az épülő házamra hitelt vettem fel, úgy került rá az Államkincstár elidegenítési és terhelési tilalma az ingatlanra, hogy nekem a nappalimból sem kellett kitennem a lábam (nem is tudtam volna, persze, hiszen nem volt még nappali - érted, ahhoz kellett a hitel).

Úgy rátette állambácsi a kezét -úgy rátettétek polgártársaim a kezeteket a most már közös vagyont képező kis házra, hogy én ezt csak hónapok múlva láttam meg a tulajdoni lapon!

Most, hogy egy újabb hitelt szeretnék felvenni, a vállalkozásom szeretne egy pannon puma lendületével nekiiramodni, ehhez meg jól jönne néhány beruházás, szóval kellene a Kincstártól egy hozzájárulás, hogy követő jelzálogjogot lehessen bejegyezni. Úgy a Kincstár mögé...tudjátok, ha gáz van, elsők a polgártársak, aztán jőjjön csak a burzsoá pénzintézet. Rendben is van ez így.

De leginkább az van rendben, hogy ez nem is olyan egyszerű. Most már ki kell lépni a nappali békés nyugalmából, a rideg március elejei magyar valóság bürokrata faszságai közé. Állampénztári hivatal, ügyfélfogadás kedden és csütörtökön, délután 1-től 4-ig. Sorszám osztás fél négyig. Telefonszám van 10 darab,  de nincs senki, aki fel is venné. Akit azzal bíztak meg, az valószínűleg szintén sorban áll egy másik asztalnál.

Hogy nekem honnan lesz ilyen hozzájárulásom, azt egy hét megfeszített munka után még nem sikerült kiderítenem.

Jól van ez így. Az a jelzálogjog jó kezekben van. Vigyáznak rá a gondoskodó állam derék őrei.

Csak az a pannon puma mitől fog akkor nekiiramodni?

 

GBI szerintem: (2/5)
GBI szerinted: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsaszinszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr49367016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása